El crowdfunding com mitjà de finançament va irrompre a Sant Feliu de la mà de Yuzz,  la plataforma ULULE, i la Naira Chaler, que en aquesta oportunitat  va assesorar als nostres yuzzers en un taller on es van tractar els tipus de crowdfounding i la seva gestió.

Aquest taller es va centrar en el projecte social Actitut Positiva que va participar al BIS’16 i que és l’evolució de Subtle, projecte de l’edició Yuzz 2016 Sant Feliu que consistia en una app  per facilitar a les escoles la detecció i el tractament de bulling i que els alumnes de 4t ESO de l’Escola Mestral han treballat, dins de l’activitat educativa Sant Feliu Emprén, amb la construcció d’un primer prototip. Per això, a part dels yuzzers, en aquest taller van ser-hi convidats alumnes de l’escola que estan treballant en el seu treball de recerca, i que han conegut de primera mà una forma de recerca de finançament de projectes col·laborativa i innovadora.

La Naira Chaler va començar fent una introducció sobre la plataforma ULULE , que va neixer a França a l’any 2010 i que actualment està formada per una comunitat de 1,4 milions de persones en més de 190 països. Durant aquest temps ULULE ha donat suport al voltant de 16.000 projectes per un valor de 72 milions d’euros.

Amb el suport de Naira, els yuzzers i els alumnes de l’escola Mestral van realitzar un exercici d’ideació de la campanya de crowfounding del projecte i van arribar a la conclusió que el millor finançament era el de crowdfounding per recompenses, que consisteix en oferir un producte o servei com a contraprestació a l’aportació de cada mecenes.

 

 

El taller va començar amb l’ exposició del projecte, que segons va indicar la Naira es molt important en aquest tipus de campanyes i ha de ser la més complerta i directa possible per a que sigui facil de comprendre pels possibles mecenes. Després els grups, amb el suport de la Naira, van proposar les seves idees del projecte.

La segona part va estar dedicada a proposar diversos criteris sobre les recompenses que obtenen els mecenes a mode d’agraïment per la seva col·laboració. La recomanació en aquest cas va consistir en que aquestes siguin diverses i que vagin lligades a la quantitat donada pel mecenes de cara a fer més atractiva la participació i suport en el projecte.

I per finalitzar, els assistents van rebre informació sobre la difusió del projecte de cara a que rebi el major suport possible. En aquest apartat, es va recalcar la importància de realitzar un vídeo sintètic i atractiu sobre el projecte que inciti a les persones a voler formar part de ell. Aquesta va ser la part sobre la que van treballar, proposant cada un dels grups la idea de com hauria de ser el vídeo més adient.

Un cop treballat el video promocional, Naira els va puntualitzar la importància de seguir generant contingut relacionat amb el projecte que li doni visibilitat i li aporti valor durant els dies que duri la campanya.

 

http://www.santfeliu.cat/go.faces?xmid=246&newid=25718&language=ca

 

Email this to someonePrint this pageShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn