Sobre nosaltres

L’associació Actitud Positiva ha nascut l’any 2016 amb la finalitat de contribuir a la transformació social i cultural que creiem que és tan necessària en els moments en els que estem vivint.

Creiem que aquesta transformació perquè sigui eficaç a de respondre a la necessitat de la resolució de diferents conflictes actuals socials que afecten a tota la societat, però en especial a les seves bases. Conflictes de rols de gènere, d’autoimatge, autopercepció i autoestima, d’assetjament escolar o de violència de gènere entre d’altres.

Estem convençudes que la solució ve de la mà del treball col·lectiu, amb un caire innovador que impulsi les nostres propostes més enllà dels papers dels nostres calaixos, i enlairi per anar a incidir de ple a les diferents realitats que en envolten.
Actualment, a Actitud Positiva, estem totalment centrades a l’assetjament escolar. Ha estat aquesta la nostra decisió donada la incidència i la gravetat de la situació. Creiem necessària una actuació immediata, clara i directa.

L’equip

El nostre equip és interdisciplinari, i està format per diverses persones que col·laboren en diferents graus:

Laura

Presidenta de l’associació, jove instructora en suport vital bàsic, monitora de lleure, mestra (diplomada en magisteri d’educació infantil), biòloga (graduada en biología) i amb un màster en microbiologia aplicada, entre d’altres oficis realitzats i que sempre ha combinat totes aquestes activitats amb d’altres de voluntariat i activisme social i que veu en aquest projecte l’oportunitat d’aportar el seu gra de sorra en la millora de la qualitat de vida de moltes altres persones.

lauratrujillocuadra@gmail.com

Cristina

Es tracta d’una dona molt carismàtica i amb una trajectòria laboral molt rica, però que a l’actualitat està centrada en l’elaboració i dinamització de diferents entorns webs. És la secretaria de l’associació, i aporta l’experiència i la riquesa de ser una de les fundadores de Banc del Temps de la Palma de Cervelló, que ja porta en funcionament més de quatre anys.

lorotina1@gmail.com

Fátima

És una jove d’origen marroquí, resident a Barcelona des de els dotze anys, amb un màster en interculturalitat, i que sempre ha combinat els seus estudis i el treball amb la tasca de mare de tres preciosos nens. Tresorera de l’associació, aporta una visió d’un valor incalculable des del punt de vista de dona treballadora, mare e immigrant que viu a cavall entre dos mons molt diferents, però molt similars en d’altres aspectes.

fatima420@hotmail.es

Carolina

Infermera de professió, treballa a Sant Joan de Déu des de fa més de deu anys. Ha estat treballant i en contacte amb joves amb diferents trastorns de l’alimentació, l’autoimatge i l’autopercepció, així com ha treballat en l’elaboració de diferents eines a nivell mèdic de detecció de casos. Aporta a l’equip una visió més àmplia, tècnica i fisiològica sobre la problemàtica que subjau en molts casos en les situacions d’assetjament escolar.

ctrujillo27@gmail.com

Marc R. Parés

18 anys i 14 intentant ser adult…

Si m’haguès de descriure amb un adjectiu, aquest seria “procastinador”, mai acabo res del que començo, i porto tooota la vida buscant la força de voluntat o les oportunitats de fer-ho, però… com bon prcastinador que sóc, tampoc acabo aquesta recerca impossible d’aconseguir aquests objectius personals.

EH!

Que tampoc és tan dolent, començo tantes coses amb ganes i voluntat que, sense poder evitar-ho, els amics i aquells qui em coneixen s’enamoren i, no us ho creureu, son ells qui les segueixen i, fins i tot les acaben. Per tant… sense poder evitar-ho, em passo la vida buscant nous reptes per cedir als altres. La millor part de tot això, és que totes aquestes intencions acostumen a ser benèvoles i innofensives.

Això sí, per les coses importants sempre hi ha un últim minut per acabar allò que es comença.

marc@creactiu.cat

Anna Blasco

Sóc educadora social, psicòloga i instructora d’activitats basades en mindfulness.

Treballo en el Centre Obert  Les Cors – Sants i a més tinc el projecte  La Fàbrica de la Calma a través del que imparteixo formacions i facilito activitats sobre mindfulness amb  nens/es, joves, adults i famílies.

De petita, vaig ser una nena tranquil·la per fora però molt inquieta per dins. Convivia amb avis/as, mare, pare, dos germans i veïns amb els quals gaudia al carrer fins a l’hora per a sopar. Ja a l’adolescència, m’hagués encantat aprendre a relaxar-me i convertir pensaments en creativitat. Això és precisament el que desitjo oferir a través de la divulgació de l’educació emocional i la prevenció psicològica.

“Crec que el món de la consciència i l’espiritualitat mai van haver de separar-se de l’humor i dels ambients senzills i distesos. M’interessa treballar a través d’una psicopedagogia orientada a la prevenció i l’educació emocional.”

 

fabricadelacalma@gmail.com                 @fabricadelacalma

Email this to someonePrint this pageShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn